© 2011 Lisette. All rights reserved.

Workshops voor jongeren en volwassenen

Lisette van Gemert geeft verschillende workshops aan jongeren en volwassenen. Dit doet ze onder ander op middelbare scholen voor Klassekunst en in de zomerperiode voor  Buitenkunst. Daarnaast biedt ze workshops op maat aan binnen haar eigen specialisaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

Workshop 1.  Jezelf presenteren vanuit je eigen kwaliteit
Iedereen kan zichzelf presenteren zolang hij zich bewust is van zijn eigen kwaliteiten. In deze workshop gaan we op zoek naar de eigen kwaliteiten van de deelnemers om ze daarmee meer vertrouwen in het presenteren te geven.

Workshop 2.  Saai durven zijn op het podium
Vaak hebben we het idee dat zodra je op het podium staat je iets interessants moet doen of moet zijn. In deze workshop gaat het over saai durven zijn op het podium. Hoe kun je iets doen op het podium wat vanzelf interessant wordt, in plaats van het interessant te maken.

Workshop 3.  Samenspel
In deze workshop wordt toegewerkt naar het samen als één man op het podium staan. Ook wordt er gewerkt met het geven van positieve feedback. Daarnaast komen spel-ingangen als contact maken en improvisatie aan bod. Niet alleen handig voor op het podium maar ook voor teams binnen bedrijven.

Workshop 4.  Techniek van poppenspel
Hoe zorg je ervoor dat een pop zo beweegt dat iedereen naar de pop kijkt en niet naar jou? Hoe geef je een pop een eigen karakter en een stem? In deze workshop komen verschillende technische aspecten van het poppenspel naar voren.

Workshop 5.  Maken van een theaterpop
In deze workshop maken de cursisten een theaterpop. Er wordt gewerkt met het maken van gipsen mallen voor latex koppen. Latex is ideaal materiaal omdat je de kop mooi kunt vormgeven naar eigen smaak en daarbij ook bewegelijkheid kunt meegeven. Daarnaast worden verschillende manieren om het lijf te maken aangereikt. Na afloop van de workshop heeft iedereen zijn eigen pop gemaakt.

De workshops worden op maat aangeboden. Informatie en prijs op aanvraag.