Over Lisette

Lisette
Na haar opleiding voor theaterdocent heeft Lisette van Gemert zich bij poppentheaterwerkplaats ‘de Proeve‘ gespecialiseerd in poppenspel. Sindsdien maakt en speelt ze visueel theater en straattheater, waarbij clownerie, fysiek theater, poppenspel en maskertheater elkaar afwisselen en aanvullen. Ze houdt van het directe contact en verbinding met haar publiek, met als doel om te verwonderen en ook een publiek dat niet vanzelfsprekend naar het theater gaat mee te nemen in de magie van het moment.
Lisette is als zelfstandig artiest en docent werkzaam bij festivals, evenementen, op scholen, bij buitenkunst en in kleine theaters. Met groepen maakt ze vaak visuele voorstellingen in een kort tijdsbestek. Op scholen speelt ze voorstellingen met lesbrief en workshop gecombineerd, zodat het jonge publiek niet alleen theater ervaart door te kijken, maar vooral om het daarna ook zelf te doen.
In haar lessen staat spelplezier voorop en zorgt Lisette door een heldere opbouw en een enthousiaste begeleiding voor een veilige en prettige sfeer.
Grote gemene deler in de verschillende werkzaamheden is liefde voor het vak theater en om daarmee een verhaal te vertellen. Daarnaast houdt Lisette ervan om vanuit theater anderen iets te leren en een bijzondere ervaring mee te geven.

Opleiding
Theaterdocent, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem
Opleidingstraject poppenspel, poppentheaterwerkplaats de Proeve
Trainingsacteren, Dubbel E
School voor Clown & Leven, Utrecht

websites
www.hetwandelendhuis.nl
www.lisettevangemert.nl

Straattheateract BEAR bij Theater Het wandelend huis
Lisette geeft een voorstelling en uitleg over poppenspel op een school in Nepal
Regie bij theaterkoor Bonton
Voorstelling ‘Bezoek uit een boek, John de Winter
Decor van de voorstelling ‘Boze Buurman’ gemaakt met kinderen op Buitenkunst, i.s.m. Rosa van der Kamp